logo
VORMUND BRITISH BARBIE

AMBIORIX WINNER 2007
CACIB ECHT 2007
BOS KEES EN POOLHONDENSHOW 2007

blurp

Stamboom

Heel toevallig hadden wij in maart 2005 de TV op BBC staan. We zagen een fragment van de Crufts, hét hondenevenement in Engeland, dus geboeid bleven we kijken. Toevallig was het die avond de beurt van de Utility Group, in Engeland is dat de groep waar ook de Shiba's toe behoren. And the Winner is: "Vormund I'm Marnie", een schitterend rode Shiba teef uit de stal van Liz Dunhill, een bekende fokker in Engeland. Via www.champdogs.co.uk kwam ik achter het e-mail adres van Liz Dunhill en zo was het contact gelegd. Ze nodigde me uit naar Engeland te komen en haar kennel te bekijken, iets wat ik me natuurlijk geen twee keer liet zeggen! Begin juni was het dan zover, ik reisde af naar Engeland. Marco kon helaas niet mee, want we hadden natuurlijk nog wel 6 honden om te verzorgen! Tijdens mijn bezoek, waar ik trouwens weer veel geleerd heb over de verzorging van de Shiba's en nog veel meer, zijn Liz en ik overeengekomen dat ik een puppy van haar zou kopen. Het liefste had ik natuurlijk een pup van Marnie, maar dan kon ik wachten tot ik een ons woog. Liz vertelde me dat er zich al mensen hadden aangemeld voor een puppy van Marnie toen Marnie zelf nog een puppy was! Dus koos ik voor een puppy van Ch. Vormund Jimmy Choo, een schitterende rode reu met een zachtaardig karakter. Uiteraard hield Liz me per mail op de hoogte van de voortgang, en half september kwam het verlossende bericht: ze had een puppy voor me geboren uit Jimmy Choo en Polar Mint (een witte Shiba!), op dat moment 6 weken oud, kon met 8 weken opgehaald worden! Wat een geweldig nieuws!

Dus ik heb gelijk mijn reis naar Engeland gepland, heen met de nachtboot van 29 september, terug met de nachtboot van 30 september, was ik zaterdag 1 oktober rond de middag weer thuis. Maandag 3 oktober zouden we voor een midweek naar de Belgische Ardennen vertrekken met Ans en Wout, dan kon de kleine gelijk mee, wat een geweldige timing!

8 weken uitgeteld

En zo komt het dat Barbie nu deel uit maakt van ons huishouden, ze is geboren op 5 augustus 2005, ze is rood en ze heeft een geweldig karakter! Marco vroeg zich af hoe het toch mogelijk was dat ik weer zo'n dominante bitch had uitgezocht, want inderdaad, ze laat niet over zich heen lopen. Ze is pas 4 maanden, maar ze bezorgt ons nu al veel plezier: ze wandelt dat het een lieve lust is, en daar waar Bruce het nog geen 10 meter volhoudt een stok in de bek te houden, sjouwt madam parmantig met stok van 40 cm de hele wandeling door! Het is om je te bescheuren als je het ziet.

Zodra de stamboom etc. in orde is, ga ik met haar showen, en dan zullen we wel zien wat de rest van de wereld van haar vindt..................Helaas heeft dat nog wel wat voeten in de aarde gehad, waardoor Barbies eerste optreden de clubmatch van de MHSV in augustus 2006 was (toen was ze dus al een jaar oud). Maar goed, dat is allemaal achter de rug, en nu kan ze gewoon haar gang gaan. Inmiddels is ze ook getest op HD, patella luxatie en erfelijke oogafwijkingen, en met trots kunnen we mededelen dat Barbie HD A heeft en vrij is van patella en erfelijke oogafwijkingen!

veld koppie