logo
Big Bang nest - 2010

15 november

We hadden ons voorgenomen het rustig aan te doen dit jaar: geen stress, alles zijn gangetje, moeder natuur haar werk laten doen. Toen Blixem en Barbie dan ook loops werden eind augustus, hebben we echt heel relaxt gedaan. Geen anti-biotica kuurtjes, geen progesteron bepalingen, niets. Blixem heeft de deur van Brandon zijn bench bijna open gewrikt en met Barbie durfde we het experiment met Bizkid wel aan. Maar oei oei oei, zo'n jonge hond, weet hij wel wat er van hem verwacht wordt! Marco heeft mij een aantal keer op kantoor gebeld met verhalen zoals: dit gaat niet lukken, hij kan voor niet van achteren onderscheiden! etc. Op een gegeven moment dachten we dat het beter zou zijn als Bickel het overnam, maar net op tijd zag Bizkid het licht. Dus ook daar vond een dekking en een koppeling plaats. En nu maar hopen dat het allemaal was gelukt. We hadden er ook nu weer bewust voor gekozen om na 30 dagen geen echo te laten maken, wij waren al zovaak teleurgesteld in het verleden. Maar op 5 november hebben we wel een röntgen foto van beide dames laten maken, omdat we wel wilden weten waarop we ons moesten voorbereiden. Nou Blixem was helaas (weer) leeg, maar Barbie was zwanger, wat een feest!

In de dagen die volgden hebben we Barbie extra in het oog gehouden en ik ben zelfs niet meer naar de Clubmatch van de NVAI gegaan op zaterdag 13 november, ik wist dat ik dan toch niet rustig zou kunnen zitten. Zondag merkte ik aan Barbie dat ze echt onrustig was, veel graafgedrag, veel drinken, veel plassen, hijgen, maar 's avonds niet meer willen eten! Dat was voor ons een signaal dat het niet meer lang zou duren. 's Avond hebben we haar meegenomen naar bed en rond een uur of 3 merkte ik dat ze aan het vloeien was. Dus ik verkaste met haar naar de badkamer, waar we net dat weekend alles hadden klaar gelegd voor de bevalling. Tussen 3 en 5 uur had ze om de 10 minuten 6 persweeën, maar tussen 5 en 6 nam die activiteit een beetje af. Dus rond 6 uur 's ochtends heb ik toch maar eens met de doc gebeld, maar die zei dat het toch nog wel even kon duren. We spraken af dat ik rond een uur of 9 weer zou bellen. Inmiddels was er bij Barbie bijna helemaal geen pers activiteit meer te bekennen. Dus rond een uur of half 9 toch maar met een bevriende fokker van Cairn terriers gebeld en gevraagd wat zij zou doen. Zij adviseerde toch maar weer met de doc te bellen en desnoods even langs te gaan. Beter dubbel gecheckt dan achteraf spijt. Zo gezegd, zo gedaan, ik kon om half 10 langs komen. Dat gaf mij even de tijd contact op te nemen met mijn werk (want het was voor mij duidelijk dat ik die dag niet naar het werk zou gaan!), even douchen en Barbie klaarmaken voor het bezoek aan de doc. In overleg met Marco bereidde ik me stiekem voor op een keizersnee, dus kruiken gevuld, handdoeken mee, thermotas mee! Eenmaal bij de doc werd er niet lang getalmd, Barbie werd voorbereid op een keizersnee, zeker nu we gezien hadden dat ze echt wel aan de geboorte van de puppies toe was. De doc gaf mij de keus: ik kon naar huis gaan en dan zouden zij mij bellen als Barbie weer bij was van de narcose of ik kon in de wachtkamer blijven wachten. Ik antwoordde dat ik toch zeker niet naar huis ging, Marco zou thuis gek worden van mij! Dus ik ging braaf in de wachtkamer zitten. Binnen een half uur hoorde ik gekrijs, mijn hemel, die puppies hebben goede longen! Op een gegeven moment mocht ik de puppies bekijken en ik heb Marco gelijk gebeld om hem het geluid te laten horen. Ook Barbie kwam snel weer bij en zo konden we al snel naar huis. Gezien het feit dat deze twee puppies met een keizersnee ter wereld zijn gekomen, vond ik "Big Bang" als voorvoegsel wel toepasselijk. Ze zijn tenslotte praktisch gelijktijdig geboren. Het teefje heet dan ook voluit Foxy Bee Big Bang Bazinga (de liefhebbers van The Big Bang Theory herkennen dit wel :-)) en het reutje Foxy Bee Big Bang Bazooka.

Dag 1

Bazinga Bazinga Bazooka Bazooka

Dag 7

Na twee dagen vielen netjes de navelstrengetjes af en nu na 7 dagen hebben ze beide hun geboortegewicht al verdubbeld! Dit is heel goed en ze gaan dan ook als een speer. Barbie toont zich nog altijd een goede moeder, maar na een week merk je wel dat ze wel weer behoefte heeft aan wat meer afleiding.

Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang

Dag 14

Afgelopen week zijn de twee pups weer ongelofelijk gegroeid, afgelopen vrijdag zaten ze al op 300% van hun geboortegewicht. Vandaag merken we dat de oogjes en oortjes al een beetje open gaan, Barbie krijgt steeds minder rust. Binnenkort verhuizen mams en de puppies naar een levendiger omgeving, waar ze van alles in het huishouden zullen meekrijgen!

Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang

Dag 21

Afgelopen week zijn de pups voor de eerste keer ontwormd, wat vonden ze dat spul smerig zeg! Op zaterdag zijn de pups met moeders verhuisd naar de woonkamer, meer ruimte, een hoop meer actie, geluiden en andere prikkels.

Bazinga Bazinga Bazinga Bazinga Bazinga Bazooka Bazooka Bazooka Bazooka Bazooka Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang

Dag 28

Van actie mee krijgen, is het nu veranderd in lawaai maken.

Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang

Dag 34

We liggen nu buiten in de sneeuw.

Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang

Dag 37

We liggen lekker tv te kijken.

Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang Bigbang