logo
MARA-SHIMAS BEAUTIFUL BONBON

bon

Stamboom

Onze BonBon is een rode dochter van Mara-Shimas ´Katsu´ en ´Maku´. We hadden Katsu tijdens de show van Eindhoven in 2001 gezien en vonden het al gelijk een geweldige hond. Vandaar dat wij ons ingeschreven hadden bij Wilma van der Meer voor een puppy van Katsu. Op 24 december belde Wilma enthousiast op dat Maku was bevallen van 4 pups (2 reutjes en 2 teefjes) allen rood. Een Kerstnest dus! En 14 februari 2002 was het dan eindelijk zover: we konden de puppy in Landsmeer ophalen. We hadden haar van te voren nog niet gezien, dus groot was onze vreugde bij de ontmoeting. Wat was ze mooi en wat was ze klein! Ze was een stuk kleiner dan Brandon toen we die rond 8 weken ophaalden, maar daar is nu bij volwassenheid niets meer van terug te zien. BonBon is een zeer dominant teefje, Bruce heeft een heel speciaal plekje voor haar in zijn hart, en Brandon was gelijk gedaald naar nummer drie in de roedel (qua honden dan, want Marco en ik staan daar natuurlijk nog boven).

bon-8w1 (47K) bon-8w2 (48K)

Ze is stapel dol op het spelen met een balletje, blijkbaar heeft ze dat van haar vader. Ze is werkelijk onvermoeibaar als het gaat om apporteren, en het leukst vind ze nog de bal uit de lucht te kunnen plukken! Verder kan ze het beter vinden met de mannetjes uit onze roedel dan met de vrouwtjes. Met onze Dobermann teef Bridget kwam het zelfs tot vechten op leven en dood, dus daar hebben we wel heel wat mee te stellen gehad. We hebben er zelfs een hondenpsycholoog bijgehaald, maar gezien de karakters van beide teefjes, zag ze de toekomst somber in. Uiteindelijk is dat probleem opgelost, omdat we ons begin 2005 genoodzaakt zagen een ander tehuis voor Bridget te zoeken. Maar dat neemt niet weg dat BonBon niet geweldig met haar eigen dochter Babette en onze nieuwe aanwinst uit Engeland Barbie kan opschieten. Aan de andere kant is BonBon heel erg lief en aanhankelijk naar ons toe, als ze ons ziet dan gaan haar oortjes plat en knijpt ze haar oogjes fijn, zodat ze bijna niet meer te zien zijn. Haar staart gaat dan constant heen en weer, ze is dan helemaal happy. Ondanks het feit dat ze af en toe flink door ons op haar plaats gezet moet worden, is het een geweldige hond. Ze luistert goed en zal niet zo gauw (als Brandon) kattekwaad uithalen. Waar Brandon nog wel eens wat vernielt, of op avontuur wil gaan, zal BonBon niet gauw iets pakken waar ze niet aan mag zitten of te ver van ons vandaan gaan. Uiteraard doet ze wel mee als anderen reeds met iets stouts begonnen zijn, maar ze zal dat zelf nooit initiëren. Mijn broer en zijn vrouw die onze honden uiteraard heel goed kennen (we gaan één keer per jaar een midweek naar de Ardennen met zijn allen, en dan gaan ook alle honden mee. De honden worden dan over de twee koppels verdeeld, meestal zijn in ieder geval BonBon en Brandon dan bij Ans en Wout in het huisje) vinden BonBon een zeer wel opgevoed Shibaatje. BonBon is ook altijd zeer enthousiast als er bezoek komt, dat wordt steevast zeer uitbundig begroet, of ze ze nu kent of niet.

bon-staand (59K)

Vorig jaar heeft BonBon ons verrast met een geweldig mooi nest van maar liefst 5 puppies, een teken dat het goed met haar gaat.

bon nest (59K)

We hebben haar onlangs laten dekken door Woofie uit Amerika, die momenteel bij Wilma van der Meer is. Jammer genoeg is Brandon de avond erna uitgebroken uit zijn bench (wij vermoeden dat BonBon hier toch ook wel een rol in heeft gespeeld, want hij heeft dat onmogelijk in zijn ééntje kunnen doen!), dus zal de DNA test moeten uitwijzen wie de papa van de pups is. Wij zijn er vrijwel zeker van dat BonBon zwanger raakt, want haar kennende laat ze zich alleen maar dekken als het 'moment' daar is. Dat wil zeggen dat we eind januari 2006 weer pups verwachten! Hoera!

BonBon heeft HD-A en is vrij van patella luxatie en erfelijke oogafwijkingen.