logo
SHOWRESULTATEN 2005

Keurmeester was, bij het wegvallen van originele keurmeester mw. drs. L.K.M. Erhardt, dhr. A.R.R. Doedijns

Ook hier kwam Bushido uit in de Jeugdklasse en kreeg van de keurmeester de kwalificatie ZEER GOED mee. Het oordeel was als volgt:"Jonge reu, die nog volop in ontwikkeling is. Vriendelijk en innemend ringgedrag. Net voldoende bone, goede verhouding in voorsnuit, stop en schedel. Goed gepigmenteerd, bovenbelijning kan krachtiger, voor voldoende gehoekt, en achter goed gehoekt. Moet in lichaam nog ontwikkelen en meer volume krijgen. Gangwerk zag ik graag krachtiger en regelmatiger en moet vooral in de voorhand nog verbeteren."

BonBon kwam uit in de open klasse en ook zij kreeg de kwalificatie ZEER GOED mee. Het oordeel van de keurmeester:"teefje van goede maat, voldoende bone, goed gevormd hoofd, mooie oogvorm en kleur. Scharend gebit, voorhand is naar voren geschoven en zij staat wat breed in front. Ik zag graag wat krachtiger voeten, ellebogen kunnen beter tegen het lichaam aansluiten. Achterhandhoeking is voldoende. Goede staart aanzet en dracht. Gangwerk kan krachtiger en regelmatiger." Dit was in eerste instantie een ietwat teleurstellend resultaat, maar uiteindelijk leg je je natuurlijk neer bij het oordeel van de keurmeester.

Keurmeester was dhr. J-L. Delente uit Frankrijk

Bushido kwam voor de eerste keer uit in de Jeugdklasse en kreeg de kwalificatie UITMUNTEND mee. Het oordeel van de keurmeester was:" Excellent type and expression. Excellent constructions and coat. Excellent neck, very good back, excellent tail. Chest could be developed. Excellent arms and feet. I would like to see a little bit more angulation on the shoulder. Excellent movement. Nice dog, without any faults, just needs to finish development."

BonBon kwam weer uit in de open klasse en kreeg net als in Rotterdam ook weer de kwalificatie UITMUNTEND. Het oordeel van de keurmeester:" Excellent proportions, type and expression. Head is feminine and typical. Very good neck. Excellent back and tail. Chest is in place. Arms are parallel. Excellent feet. Very good movement."

Keurmeester was dhr. W. Degenhardt uit Denemarken.

Ook hier kwam Bushido uit in de puppyklasse en werd wederom beste pup van het ras! Dit gaf hem het recht op een rondje in de erering. Oordeel van de keurmeester was:" Very well proportioned. Good on feet standing. Excellent head. Nice ear-carriage. Strong to pline. Correct angulation. Movement still playfull. Very well shown."

BonBon kwam uit in de open klasse en kreeg de kwalificatie UITMUNTEND. Het oordeel van de keurmeester:" Well proportioned. Correct bone. Slightly long in loins. Correct angulations. Movement in hocks straight. Very attentionfull, very well shown, excellent!"

Keurmeester was dhr. Jo Hoffman uit Limburg.

Bushido kwam er uit in de puppy klasse en kreeg gelijk de plaatsing van beste pup! Het oordeel van de keurmeester:" 8 maanden jonge reu van een zeer goed type met een prachtig rastypisch hoofd. Voldoende onder en boven belijning. Dit zal in de toekomst verbeteren. Een belofte voor de toekomst!"

BonBon werd hier BOB, nota bene op haar eerste optreden! Het oordeel van de keurmeester:" 4 jaar oude teef, zeer goed type met het typische rosse hoofd. Mooie ogen, mooie oren en een prima gebit. Goed in verhouding, staart goed gedragen. Gangwerk is prima, maar niet altijd zichtbaar. Heeft ringtraining nodig."