logo
SHOWRESULTATEN 2009

46ste Eurodogshow te Kortrijk (B) 14 en 15 november 2009

Keurmeester was mw. B. Nyberg (N)

Bizkid kwam voor de laatste keer uit in de Babyklasse en kreeg de kwalificatie VEEL BELOVEND 1 mee. Het oordeel van de keurmeester: "Very promising and he knows it!" Hij werd hiermee ook weer BESTE BABY van het ras en ging dus voor een rondje in de Erering. In de Erering werden er uit de BESTE BABIES (en dat waren er wel meer dan 30!) 10 uitgekozen voor de selectie. In eerste instantie liep keurmeester mw. M. Vanherle (B) aan Bizkid voorbij, maar uiteindelijk selecteerde ze hem toch nog als laatste van de 10. Toen ging ze de 10 BABIES plaatsen en tot onze grote vreugde werd Bizkid 6e van alle BABIES! Wat een geweldig resultaat!

Blixem kwam uit in de Open Klasse en kreeg de kwalificatie UITMUNTEND 3 mee (van de 5). Het oordeel van de keurmeester: "Very nice tail, not to strongly curled, excellent movement!" En daar waren wij uiteraard heel blij mee, gezien de keuringen van de afgelopen tijd.

20ste Lovaniumtrofee te Leuven (B) 24 en 25 oktober 2009

Keurmeester was dhr. J. van Hummelen (B)

Bizkid kwam uit in de Babyklasse en kreeg de kwalificatie VEEL BELOVEND 1 mee. Het werd daarmee ook BESTE BABY van het ras en dat leverde hem een rondje in de Erering op! Hier moest hij dus concurreren met alle BESTE BABIES van de rassen die die dag tentoongesteld werden. Eerst werden er uit alle teefjes 4 BABIES geselecteerd en daarna werden er uit alle reutjes door de keurmeesteres nogmaals 4 BABIES geselecteerd. Voor Bizkid duurde het allemaal veel te lang, hij begon alle kanten op te lopen en tot overmaat van ramp begon hij tijdens zijn ererondje ook nog eens een partij te schijten! Groot was onze consternatie natuurlijk, maar het weerhield de keurmeesteres er niet van Bizkid bij de laatste 4 reutjes te selecteren! Dus van misschien wel 20 BABIES zat Bizkid bij de laatste 8. Helaas is hij niet meer bij de laatste 4 gekomen, hij was ook al zooo moe en wilde niet eens meer staan.....het was toen ook al 17.00 uur en we konden het hem echt niet kwalijk nemen! Hij had al zoooo zijn best gedaan.

Lovaniumtrofee

Lovaniumtrofee

Lovaniumtrofee

Blixem kwam uit in de Open Klasse en kreeg de kwalificatie ZEER GOED 2 mee.

NVAI Kampioensclubmatch 2009 te Zaltbommel (NL) 11 oktober 2009

Keurmeester was dhr. C. Lang (N)

Bizkid kwam uit in de Baby Klasse en kreeg de kwalificatie VEELBELOVEND 1 mee. Het oordeel van de keurmeester: "4 month old puppy, very promising, nice head and expression, good topline, good tail, nice proportion, good coat, needs to establish his movement, very nice temperament!" Aangezien er verder bij de Shiba's geen babies waren ingeschreven, werd Bizkid gelijk BESTE BABY van het ras en dat leverde hem uiteraard weer een plaats op bij de erekeuring. Bij deze keuring moest Bizkid het opnemen tegen een American Akita baby en dhr. Lang, die ook deze klasse keurde, maakte onze jongste telg BESTE BABY van de Kampioensclubmatch! Wederom een geweldig resultaat van ons monster!

clubmatch 11-10-2009

clubmatch 11-10-2009

Blixem kwam uit in de Open Klasse en kreeg de kwalificatie ZEER GOED mee. Het oordeel van de keurmeester: "Well balanced bitch, would prefer more almond shaped eyes. Good neck and topline. Good tailbett but could carry the tail a bit higher. Good body, well angulated, moves nice from side, but not parallel in front, elbows too loose. Good coat, prefer a darker red. Nice temperament."

19e Internationale Show voor Japanse rashonden te Schriek (B) 20 september 2009

Keurmeester was mw. C. Muldoon (IE)

Bizkid kwam uit in de Baby Klasse en werd van de drie baby reutjes tot VEEL BELOVEND 1 verkozen. Het oordeel van de keurmeester: "14 weken oud, correcte grootte, mooi donker pigment. Goede tanden, mooie ooraanzet, goede rechte toplijn. Goed voorgebracht, beweegt goed!" Toen de baby teefjes aan de beurt waren geweest, moest Bizkid gelijk weer in de ring voor de plaats van beste baby en de keurmeester maakte hem inderdaad Beste Shiba Baby! Dat leverde hem sowieso weer een rondje in de erering op.

Bizkid moest aan het einde uiteraard nog de erering in met de andere Beste Babies van Akita's en American Akita's. Keurmeester J. Muldoon (IE) maakte Bizkid BESTE BABY van deze Clubmatch en dat was werkelijk een geweldig resultaat!

clubmatch 20-09-2009

Blixem kwam uit in de Open Klassen en kreeg de kwalificatie UITMUNTEND 4 mee. Het oordeel van de keurmeerster: "Goed, mooi vrouwelijk type. Goede platte schedel, correcte ooraanzet. Correcte tanden en donker pigment. Goede schouders. Goede diepe borst, correcte toplijn. Correcte staartdracht, goede hakken. Correcte vaste voeten."

13e Rasgroep Tentoonstelling Keesachtigen en Poolhonden te Zutphen (NL) 13 september 2009

Keurmeester was mw. W.M. Deyl (NL)

Blixem kwam uit in de Open Klasse en kreeg de kwalificatie ZEER GOED mee. Het oordeel van de keurmeester: "3 jaar, compleet scharend gebit. Teefje is totaal uit vacht vandaag. Middelgroot, mocht iets meer substantie in lichaam hebben. Voldoende type in hoofd. Kon fractie breder in schedel. Goed donker oog, goede oordracht, goede hals en rug. Borst niet voldoende ontwikkeld. Los in de ellebogen. Voldoende staartdracht. Beenwerk zou iets forser mogen. Matig gehoekt voor en achter. Gaat achter goed, voor wat los."

79ste International Dog Show Luxembourg (L) 5 en 6 september 2009

Keurmeester was dhr. T. Leenen (B)

Bizkid deed hier zijn eerste officiŽle optreden in de Baby Klasse en kreeg niet alleen de kwalificatie VERY PROMISING mee, maar werd ook BEST BABY en dat leverde hem een rondje in de Erering op! Het oordeel van de keurmeester: "goede oren, goede ogen, scharend gebit, deze Shiba mag zeker nog vaker komen!"

Blixem kwam uit in de Open Klasse en kreeg de kwalificatie EXCELLENT 1 mee. Daarmee behaalde ze het CACL en streed ze mee om de titel BEST BITCH, maar die werd uiteindelijk door Eisha van Jacobien Broekhuizen, die uitkwam in de Jonge Honden Klasse, gewonnen. De Keurmeester maakte duidelijk dat hij het een moeilijke keuze vond, want de hond van Jacobien vond hij een prachtig hoofd hebben. Bij Blixem vond hij de ogen te rond. Daarentegen, liep Blixem beter dan Eisha. Dat hij uiteindelijk toch voor Eisha heeft gekozen, had te maken met zijn overweging dat een expressie niet meer te veranderen is en beweging naar alle waarschijnlijkheid wel. We vonden het natuurlijk jammer, maar het was in ieder geval een duidelijk antwoord van de keurmeester. Echter, aangezien honden uit de Jonge Honden Klasse niet in aanmerking komen voor het CACIB, werd dit punt doorgeschoven naar Blixem!!! Maximale score dus voor onze meid, wat een geweldig resultaat vandaag van onze kanjers!!

32e Internationale Kampioenschapstentoonstelling Rotterdam (NL) 29 en 30 augustus 2009

Keurmeester was dhr. E. Filippini (Ar)

Blixem was ingeschreven in de Open Klasse en kreeg van de keurmeerster de kwalificatie UITMUNTEND 2 mee. Het oordeel van de keurmeerster: "Excellent head and expression. Very strong body, looks wonderful in front. Excellent chest and topline. Moves well."

32e Internationale Hondenshow der Zuiderkempen te Lommel (B) 14 juni 2009

Keurmeester was dhr. A. Dewilde (B)

Babette kwam uit in de Open Klasse en kreeg van de keurmeester de kwalificatie GOED mee.

36e Pinkerstershow Arnhem (NL) 30, 31 mei en 1 juni 2009

Keurmeester was mw. G. Richard (Deu)

Dit was Babette haar eerste show en ze kwam uit in de Open Klasse en kreeg van de keurmeeste de kwalificatie ZEER GOED mee. Het oordeel van de keurmeester: "4 years old female with correct construction. Enough bone, feminine head. Excellent pigmentation. Totally out of coat! Tail should be longer. Movement fluent but a bit uncontrolled. Very friendly, but a bit shy."

43e Internationale Rashondententoonstelling Brabo Show 4 en 5 april 2009

Keurmeester was dhr. I. Selimovic (Cr)

Blixem kwam hier na een pauze van 15 maanden uit in de Open Klasse en kreeg van de keurmeester de kwalificatie UITMUNTEND 3 mee.