logo
SHOWRESULTATEN 2010

121ste Winner Show te Amsterdam (NL) 27 en 28 november 2010

Keurmeester was mw. A. Gielisse

Hier had ik Bizkid toch in de Jeugd Klasse ingeschreven, aangezien hier een officiële titel te behalen viel, namelijk die van Jeugdwinner 2010! Niemand kan het mij kwalijk nemen dat ik die kans niet heb laten lopen. Ik stond wederom met de jeugdreuen van Lenie de Hoop en Evert Verschoor in de ring, dit keer was ik als laatste aan de beurt. Ik had wel in de gaten dat de keurmeester onder het keuren van de hond steeds bleef kijken naar de andere honden in de ring, dus ik zorgde ervoor dat Bizkid er zo netjes mogelijk bij stond, ook al was hij nog niet aan de beurt. Uiteindelijk, na wat rondjes lopen en heen en weer, kwam ze dan toch op ons afgestapt en maakte Bizkid hiermee JEUGDWINNER 2010! Wat een geweldig resultaat voor onze kanjer! De black en tan van Evert werd tweede en Kaido van Lenie derde. Het oordeel van de keurmeester: "17 maanden jonge reu van een goed type. Mooie maat, goed gevormd hoofd. Goede onderkaak, mooie wangen. Goed gebit, mooie neusrug, schitterend aangezet oor, mooie maat en goed gedragen. Prima hals, goede schouder. Mooie lichaamsverhouding, goede rug, mooi bot, goede voeten. Voldoende gehoekte achterhand, moet nog wel sterker worden in de achterhand. Goede vachtstructuur en kleur, staart wordt goed gedragen, mocht iets langer zijn. Gaat goed van opzij, moet voor nog vaster worden, achter niet geheel zuiver. Goed temperament." Bij de keuring voor beste reu werd Katai van Wilma dit en dat is haar van harte gegund!

Bizkid Jeugd Winner 2010 Bizkid Jeugd Winner 2010

Daarna was het de beurt aan de teefjes en ik had mijn hart vast gehouden. Brittney kwam uiteraard ook uit in de Jeugd Klasse en had daar te maken met een behoorlijke competitie: 4 ander teefjes nog en Brittney stond als laatste! Dat is meestal niet in haar voordeel, gezien het feit dat ze het toch al zo spannend vindt op een show. Ik had haar zo lang mogelijk in de bench gelaten en pas vlak voor de keuring eruit gehaald. Ik probeerde zo aanmoedigend en gerust stellend mogelijk tegen haar te praten, want het was weer één en al tril. Toch heeft het wel al wat geholpen, want ze heeft niet één keer haar staart laten hangen en dat vond ik al heel bemoedigend. Toen Brittney uiteindelijk aan de beurt was en wij een rondje moesten gaan lopen, kwam de keurmeester niet meer bij! Ze zei:"Wat een tempo heeft die hond, moet ze de trein halen of zo?" Uiteindelijk was ik zeer blij verrast dat ze Brittney op de 3e plaats zette met een UITMUNTENDE beoordeling. Het oordeel van de keurmeester:"11 maanden jonge teef (ik had toch echt 14 maanden gezegd, maar ja) van mooi type. Fraai hoofdje, mooi gevormd oog, mocht tikkeltje amandelvormiger, wel mooi donker. Goed gebit, prima oor, goede halsbelijning. Sterke rug, hoekingen in goede balans voor en achter, maar mocht iets meer zijn. Mooi bot, goede voeten voor leeftijd, goed ontwikkeld lichaam. Fraaie kleur, Urajiro mocht iets uitgesprokener aan de achterbenen. Staart mocht wat langer zijn, goede vachtstructuur. Zeer lief, maar erg temperamentvol. Heeft ringtraining nodig voor de beweging, maar teefje met veel kwaliteit." Dit was natuurlijk helemaal súper, want het sterkt mij in mijn mening dat Brittney gewoon een mooi hondje is en dat ik met haar moet doorzetten het leuk te ' maken op de show. Dan komt ze er wel! Al met al een supergeslaagde Winner en wij zijn ontzettend trots op deze twee kanjers.

13e Internationale Hondententoonstelling Bleiswijk te Bleiswijk (NL) 6 en 7 november 2010

Keurmeester was mw. E. Upmeijer

Aangezien ik Bizkid niet meer heb kunnen overschrijven naar de Tussenklasse en ik graag iemand anders het Jeugdpunt gun, had ik Bizkid dit keer niet meer meegenomen. Brittney stond wel in de Jeugd Klasse, samen met 3 andere teefjes en kreeg de kwalificatie UITMUNTEND 3 mee. Het oordeel van de keurmeester:"Wat kleine teef, maar prima in verhouding met mooi vrouwelijk hoofd. Een groef in voorhoofd, mooie brede schedel. Rastypische hoekingen voor en achter. Passed bone en voeten. Mooie hals en rugbelijning, goede staart en dracht. Loopt voor wat breed, maar vlot. Heeft nog iets meer ringtraining nodig. Prima vacht, uitmuntend om type." Wat een geweldige keuring, zeker gezien het feit dat Brittney juist die dag zich als een echte trilmops gedroeg. Ze liet haar staart van te voren constant hangen en was een bevend rietje. Toevallig dat Ilone een kennis tegen het lijf liep, die ringtraining les geeft en zeer goed bekend staat. Ik was zo vrij haar om advies te vragen, hoe ik het voor Brittney wat leuker op de show kon maken. Blijkbaar hebben de adviezen geholpen en heb ik ze goed toegepast, want in de ring liet ze nauwelijks meer haar staart hangen! De keurmeester kwam trouwens nog speciaal naar mij toe om te zeggen dat ze het zo'n vreselijk mooi hondje vond en dat ik beslist meer met haar moest gaan trainen, indien ik met haar wilde blijven showen. Ze moest eens weten, ik train me kapot, maar het was heerlijk om te horen dat Brittney zo goed in de smaak viel.

21ste Lovaniumtrofee te Leuven (B) 30 en 31 oktober 2010

Keurmeester was dhr. A. de Wilde (B)

Bizkid stond voor het eerst in de Tussenklasse, aangezien hij ouder was dan 15 maanden. Maar in tegenstelling tot de week ervoor waar hij nog zo goed presteerde, had Biz er vandaag weinig zin. Hij huppelde en sprong en scoorde daarmee een ZEER GOED 1 mee van de keurmeester. Jammer, maar het was zo. Niettemin hadden we een zeer genoeglijke dag met onze Belgische vrienden Freddy en Bea en de Nederlandse clan, Ilone, Monique en Christel.

Internationale Hondententoonstelling De Utrecht te Utrecht (NL) 23 en 24 oktober 2010

Keurmeester was mw. P.C. Zwaartman-Pinster

Bizkid kwam uit in de Jeugd Klasse en het was natuurlijk best spannend, want hij had tenslotte al twee jeugdpunten (Anrhem en Maastricht), mocht hij in Utrecht zijn derde punt halen, dan zou hij Nederlands Jeugdkampioen zijn. Biz stond met twee andere mooie honden in de ring, de jeugdhond van Lenie de Hoop uit Zweden en Ikkyu van Maryline uit Belgie. En jahoor, Bizkid sleepte de kwalificatie UITMUNTEND 1 in de wacht, wat fantastisch!!! Het oordeel van de keurmeester:"16 maanden, goed rastypisch totaal beeld. Prima schedel/voorsnuit. Goed gedragen oor, prima geplaatst oog, juiste expressie. Goed pigment en gebit, op dit moment is zijn lichaam verder in ontwikkeling dan zijn hoofd, maar stoort het totaalbeeld niet. Harmonisch gehoekt voor en achter, goede toplijn en staartdracht. Voldoende voorborst en ribben. Passend bone, goede vacht en gangen die iets vaster moeten worden." Bizkid moest stand by blijven voor beste reu en geheel tegen mijn verwachting werd hij door de keurmeester wéér op nummer één geplaatst!Dit hield net als in Maastricht in, dat hij ook het CAC kreeg, want voor het CACIB is hij nog altijd te jong, dat ging naar nummer twee. Maar al met al heeft Bizkid nu zijn tweede titel NEDERLANDS JEUGDKAMPIOEN behaald, wat voor één CAC telt, plus daarbij 2 CAC's voor het behalen van de kwalificatie BESTE REU.

Bizkid Utrecht 2010

Toen waren de dames aan de beurt, Brittney kwam ook uit in de Jeugd Klasse en kreeg de kwalificatie ZEER GOED 3 mee. Het oordeel van de keurmeester:"14 maanden, toont goed geslachtstype, goede schedel/voorsnuit. Prima oor, oog en expressie. Goed pigment en schaargebit. Goede voorhandshoeking, waardoor goede hals en voorborst. Fractie hellend bekken en weinig kniehoeking. Goede staartdracht. Goede ribben en bone, mooie voetjes. Goede vacht met Urajiro. Vlotte gangen die nog meer gecontroleerd moeten worden, nu nog." Uiteindelijk werd een teefje van Martin de Boer in de Open Klasse beste teef, dus dat was de competitie die Bizkid stond te wachten voor het BOB. Nogmaals, ook hier had ik geen verwachtingen, maar het was niet te geloven: de keurmeester zette Bizkid weer naast dat bordje één! Wat geweldig allemaal en Marco wist nog helemaal van niets! Die moest ik maar eens snel op de hoogte brengen dat het een latertje zou worden, want we moesten naar de erering voor de raskeuring in groep 5. Uiteindelijk was dat erin en eruit, maar toch weer een leuke ervaring. Graag wil ik bij deze iedereen bedanken die mij zo spontaan heeft gefeliciteerd met het behaalde resultaat met Bizkid, het was werkelijk een fantastisch gevoel dat men het ons zo gunde! DANK JULLIE WEL!

VDH-Bundessieger-Austellung der Rassehunde 2010 te Dortmund (D) 15-17 oktober 2010

Keurmeester was. dhr. Kosuke Kawakita (JP)

De eerste keer in Duitsland en we brachten Bizkid uit in de Jeugd Klasse. Bizkid kreeg de kwalificatie UITMUNTEND 2 mee, waar we op zich heel blij mee waren. Hiermee kreeg hij het Reserve Jugend Anwartschaft. Het keurrapport was in het Japans, maar enkele zaken waren in het Duits vertaald:"Aufrechte Haltung, Vorderläufe gut, guter Körperbau!"

Ook Brittney kwam uit in de Jeugdklasse en kreeg de kwalificatie ZEER GOED mee. Het commentaar in het Duits:"Haarkleid schlechte Qualität, Rute zu tief gehalten."Ja inderdaad, Brittney liet haar staart weer te veel hangen helaas.

27e Internationale Rashondententoonstelling te Mecc Maastricht (NL) 25 en 26 september 2010

Keurmeester was mw. K.G. Hansen (N)

Wederom alleen Bizkid meegenomen, want Brittney is nog steeds niet goed terug in vacht. Biz kwam uit in de Jeugd Klasse en kreeg, in competitie met 5 andere honden, de kwalificatie UITMUNTEND 1 mee. Het oordeel van de keurmeester: "Nice quality dog, lovely head and expression. Excellent proportion, good angulation. Nice coat, moves well!" Hiermee behaalde Bizkid zijn tweede jeugdpunt, wat geweldig! We kregen van de ringmeester te horen dat we stand by moesten blijven voor beste reu en toen dat onderdeel aan de beurt was, maakte de keurmeester Bizkid zelfs BESTE REU! Hiermee behaalde Biz ook zijn eerste CAC (voor het CACIB komt een jeugdhond niet in aanmerking)! Maximale score voor deze jongen, die het inderdaad geweldig in de ring deed. Achteraf complimenteerde Frédéric mij ook met mijn presentatie van de hond, dat gaf mij natuurlijk ook wel een boost voor mijn zelfvertrouwen. Het BOB ging uiteindelijk naar het jeugdteefje van Evert Verschoor, maar voor mij hield het alleen maar in dat ik om 15.00 uur naar huis kon en hij moest wachten op de erering..........Ik was al meer dan tevreden met deze uitslagen en Marco ook!

Bizkid M'tricht 2010

Bizkid M'tricht 2010

33e Internationale Kampioenschapstentoonstelling te Rotterdam Ahoy (NL) 28 en 29 augustus 2010

Keurmeester was dhr. G. Schäfer (D)

We hadden alleen Bizkid meegenomen en hij kwam uit in de Jeugd Klasse, waar hij de kwalificatie ZEER GOED 2 meekreeg. Het oordeel van de keurmeester:"15 months, very good type, today completely out of coat. Good proportion and bone, typical expressive head, strong neck and topline. High tail set and curled carriage, very good angulation. Good movement, needs a little bit more training!"

56e Golden Dog Trophy te Luik (B) 25 juli 2010

Keurmeester was dhr. J. Naveda Carrera (ES)

Bizkid kwam uit in de Jeugd Klasse en kreeg, met twee andere honden in dezelfde competitie, de kwalificatie UITMUNTEND 1 mee. Een mooi resultaat.

Bizkid Luik 2010

Brittney kwam ook uit in de Jeugd Klasse waar zij alleen stond. Ook zij kreeg de kwalificatie UITMUNTEND 1 mee, dus uiteindelijk moesten Bizkid en Brittney strijden voor de titel BESTE JEUGDHOND. Deze titel ging uiteindelijk naar Bizkid, met veel genoegen door Truus Ribbe geshowed, want ik kon geen twee honden tegelijk in de ring showen! Dus Bizkid ging door naar de Erering!

132e Championnat de France des chiens de races te Parijs (F) 10 en 11 juli 2010

Keurmeester was mw. Z. Fon-Zidar (SLO)

Brittney kwam uit in de Jeugd Klasse en kreeg de kwalificatie UITMUNTEND 2 mee. Het oordeel van de keurmeester:"Sehr schönen Kopf und Ausdruck. Korrekte Ohren, Augen und Gebiss. Substanz noch in Entwicklung. Schöne obere Linie, korrekte Rute und Textur. Typischer Bewegung. Korrektes Gebiss." Achteraf ben ik de keurmeester nog gaan vragen wat ik nog moet verbeteren/veranderen, om ervoor te zorgen dat ik een volgende keer als eerste geplaatst zou worden. Ze antwoordde mij dat ze Brittney een heel mooie hond vond en dat ik haar goed presenteerde. Maar Brittney had de neiging haar staart te laten zakken en ofschoon ik dat natuurlijk wel corrigeerde, het haar wel was opgevallen. Haar rug leek daardoor langer dan dat hij waarschijnlijk was en dat verstoorde het beeld. Dat wat het enige! Nou daar kunnen we wel wat mee, ntauurlijk. Ik was heel blij met het openhartige antwoord van de keurmeester en dik tevreden met het resultaat.

30ste Grote Prijs van Limburg te Genk (B) 3 en 4 juli 2010

Keurmeester was (wederom in 2 weken tijd!) mw. R. Reyniers (B)

Onze verwachtingen waren wederom niet hoog gespannen, gezien het oordeel van de keurmeester nog geen twee weken ervoor in Uden. Bizkid kwam uit in de Jeugd Klasse en net zoals in Uden kreeg hij de kwalificatie ZEER GOED 2 mee. Maar in dit geval was het toch wat moeilijker te accepteren, aangezien de hond die bij de reuen de kwalificatie UIMUNTEND 1 mee kreeg, een hond was die niet wilde lopen, zich niet liet betasten en zeer terughoudend gedrag vertoonde. Hij stond wel in vacht en dat was voor de keurmeester blijkbaar voldoende om hem op de eerste plaats te zetten.

Brittney kwam ook uit in de Jeugd Klasse en ondanks het feit dat ze alleen stond, was ik er niet gerust op dat zij een goede beoordeling zou krijgen van de keurmeester. Maar voordat we de ring in moesten, had ik al met Truus erover gehad welke problemen wij momenteel met Brittney ondervonden. Zij had een proefrondje in de ring gedaan met Brittney, maar kwam terug met het statement:"Wat een eigenwijze Shiba is dit! Nog nooit zo meegemaakt! En dat halsbandje van haar, daar heeft ze dus absoluut geen last van!" Dus Marco was nog snel een ander halsbandje gaan halen en het resultaat was dat ze liep als een tierelier in de ring! Het leverde haar in ieder geval een UITMUNTEND 1 van de keurmeester op, hetgeen een geweldig resultaat was gezien haar GOED van twee weken ervoor......Beste Jeugdhond werd nog altijd de hond die niet wilde lopen en zich niet liet betasten, maar goed, wij waren alweer dik tevreden.

World Dog Show te Herning (DK) 24 - 27 juni 2010

Keurmeester was mw. E. Tan-Hietalahti (SF)

De World Dog Show is natuurlijk een happening en we gingen er helemaal zonder verwachtingen naartoe. We hadden er een weekje vakantie in Denemarken voor uitgetrokken en zaten met ons vakantiehuisje midden tussen de duinen met aan twee kanten water! Helemaal geweldig. Bruce ging bij aankomst helemaal uit zijn dak en heeft wat gehuppeld daar, heerlijk om te zien. Op de show zelf kregen we al gauw in de gaten hoe het daar werkte. Het was zaak dat je van de ringmeester het juiste kleur lintje kreeg aangereikt, dan mocht je in de ring blijven staan. Kreeg je niet het juiste kleur lintje, dan was het:"Fijn en bedankt, u kunt gaan!" Er waren in totaal 88 Shiba's ingeschreven en de exposanten kwamen uit Scandinavie, Rusland, Ukraine, Polen, Duitsland, Oostenrijk, Italie, Belgie en Nederland natuurlijk. Iedereen was gefocussed op het lila lintje, want dat betekende UITMUNTEND en dan mocht je blijven. Rood was ZEER GOED, blauw GOED en geel VOLDOENDE. De rode en blauwe lintjes waren echter niet van de lucht, het was een ware slachting! Marco was als eerste aan de beurt met Bizkid, die was ingeschreven in de Jeugd Klasse, samen met nog 7 andere honden, dus fikse competitie. Maar hoe Bizkid ook zijn best deed, Marco en hij werden afgescheept met een blauw lintje:"Bedankt, u kunt gaan!" Met name de Scandinavische honden stonden zeer goed in vacht en eerlijk is eerlijk, Bizkid is nog niet optimaal.

Toen was ik aan de beurt met Brittney, ook in de Jeugd Klasse. Wij stonden er met 14 Shiba's in totaal, waaronder Mara Shimas Mami Regai, het zusje van Bizkid die in Rusland woont. Brittney wilde wederom maar niet eens fatsoenlijk lopen, hoewel het staan en het betasten fantastisch ging. Ik was daarom ook niet verbaasd dat ik met een blauw lintje werd afgescheept. Echter, toen ik de diploma's ging ophalen, merkte ik dat op het diploma va Brittney ZEER GOED stond vermeld. Dat was in strijd met het blauwe lintje dat ik had gekregen, want dat betekende GOED. Truus Ribbe, die met haar hond Shoki de Open Klasse had gewonnen, zei tegen mij:"Kop houden en op de officiële uitslag op de website wachten!" Dat heb ik toen maar gedaan en tot mijn grote vreugde stond Brittney daarna inderdaad te boek als ZEER GOED! Ik ben er dan ook van overtuigd, dat als die meid maar fatsoenlijk had willen lopen, ze een UITMUNTEND van de keurmeester had gekregen. Dus al met al waren wij dik tevreden met het resultaat en wij hebben er een geweldige vakantie aan over gehouden!

12e Outdoor Uden International Dogshow te Uden (NL) 19 en 20 juni 2010

Keurmeester was mw. R. Reyniers (B)

Bizkid kwam uit de in Jeugd Klasse en kreeg de kwalificatie ZEER GOED mee. Het oordeel van de keurmeester:"1 jaar oude reu, goede maat, typisch hoofd. Correct gebit, goed pigment, goede boven belijning met goede staartaanzet. Mist voorborst, kon iets meer kniehoeking hebben. Vacht niet in top conditie. Gangwerk wat moeilijk te beoordelen door het springen."

Brittney kwam ook uit in de Jeugd Klasse en ik zag de bui al hangen, zij kreeg de kwalificatie GOED mee. Het oordeel van de keurmeester:"9,5 maand, correct gebit, vrolijk hoofd, goed pigment, voldoende voorborst. Tikkeltje korte opperarm. Borstdiepte goed voor leeftijd, zag graag iets meer knie diepte, ietsje te fijn bot. Vacht niet in top conditie. Gangwerk moeilijk te beoordelen, ze loopt iets trapsgewijs."

Nou dit was natuurlijk zeer teleurstellend, maar goed, we zullen het maar leergeld noemen.

33e Internationale Hondenshow der Zuiderkempen te Lommel (B) 13 juni 2010

Keurmeester was dhr. G. van den Bosch (B)

Bizkid kwam uit in de Jeugd Klasse en kreeg de kwalificatie UITMUNTEND 1 mee.

Brittney kwam voor de eerste keer ook uit in de Jeugd Klasse, maar ik had het al in de gaten: mevrouw was totaal niet in haar hum! De keurmeester vroeg hoe oud ze was en toen ik antwoordde:"net 9 maanden" antwoordde hij mij:"Ah, jong en onervaren!" Brittney kreeg de kwalificatie ZEER GOED 2 mee, wat wel te begrijpen was, maar nog steeds niet leuk natuurlijk. Dit hield wel in dat Bizkid tegen het andere jeugd teefje van Tineke van Toor moest voor BESTE JEUGDHOND en die kwalificatie sleepte Bizkid in de wacht en dus ook een rondje in de erering! Een geweldig resultaat van onze kanjer en ook een beetje voor mij, want Marco kon onverwacht niet mee naar de show, omdat Bruce, onze Dobermann, al het hele weekend niet lekker was. We vonden het niet verantwoord hem de hele dag alleen te laten, dus was ik alleen naar Lommel getogen met de twee kleintjes. Dus ik was blij met het resultaat!

37e Pinkstershow te Arnhem (NL) 22, 23 en 24 mei 2010

Keurmeester was mw. E. Upmeijer (NL)

Bizkid kwam uit in de Jeugd Klasse en kreeg de kwalificatie UITMUNTEND 1 mee en behaalde hiermee zijn eerste jeugdpunt! Het oordeel van de keurmeester:"11 maanden oude reu, flinke maat. Aantrekkelijk hoofd, mooie ooraanzet. Scharend gebit, mooi oog. Goede rechte rug. Goede hoeking voor en achter. Goede onderbelijning, mooi bone, goede voeten. Goede staartaanzet en dracht. Goed Urajiro. Loop gemakkelijk en vlot. Heeft nog ringtraining nodig! Prima temperament. Vertoont Kan-i."

Arnhem

Brittney kwam voor de laatste keer uit in de Puppy Klasse en kreeg de kwalificatie VEELBELOVEND 1 mee. Daarna werd ze ook nog BESTE PUPPY VAN HET RAS, dus dat betekende weer een rondje in de erering! Het oordeel van de keurmeester:"Bijna 9 maanden, zeer aantrekkelijke teven pup. Mooi hoofd met scharend gebit. Prima verhoudingen in lichaam, goede hoekingen. Goed bone met mooie voeten. Prima staartaanzet en dracht. Goede vacht met net voldoende Urajiro. Toont veel Kan-i. Loopt gemakkelijk en vlot." In de Erering dachten we niet dat het nog wat zou worden, want Brittney was behoorlijk balorig. Het was dus al een grote verrassing dat ze door keurmeester mw. G.F. Schaufeli bij de laatste 9 BESTE PUPS werd gekozen. Nog groter was de blijdschap toen ze ook nog eens bij de beste 3 werd geselecteerd en dus verzekerd van een podium plaats. Dat ze uiteindelijk 3e BESTE PUPPY VAN DE DAG is geworden, is werkelijk een geweldige prestatie!

Arnhem

Wij zijn apetrots op onze kanjers!

32E K.V.N. Show der Hopstreek te Wieze (B) 15 en 16 mei 2010

Keurmeester was dhr. P. Roosenboom (B)

Dit keer had ik Bizkid toch maar meegenomen, het was tenslotte mijn verjaardag! Hij kwam uit in de Jeugd Klasse en kreeg de kwalificatie ZEER GOED 1 mee. Daarmee werd hij wel Hopprins, maar kreeg niet het CAC, wat natuurlijk wel jammer was.

Brittney kwam uit in de Puppy Klasse en kreeg de kwalificatie VEELBELOVEND 1 mee. Echter, ze wilde die dag totáál niet lopen en liep hierdoor de kwalificatie beste puppy van het ras mis. Jammer, maar helaas, het kan niet altijd feest zijn.

44e Internationale Rashondententoonstelling Braboshow te Antwerpen (B) 1 en 2 mei 2010

Keurmeester was dhr. J. van Hummelen (B)

Ik had Bizkid wel ingeschreven, maar gezien het commentaar van de keurmeester twee weken ervoor en Bizkid nog altijd goed aan het verharen was, hadden we besloten hem niet uit te brengen.

Brittney kwam wel uit in de Puppy Klasse en de keurmeester was compleet weg van haar! Hij zei tegen mij dat de hond werkelijk geen enkele fout had, geweldig hoofd, goed gebouwd lichaam, wat wil je nog meer! Het enige minpuntje dat hij zag, was het lopen, daar moest ik veel meer mee oefenen! Dus dat lag meer aan mij dan aan Brittney! Wel ja, what else is new......Toen moest ze nog even blijven staan voor BESTE PUPPY van het ras en het reutje van onze franstalige Belgische vrienden kwam de ring in. Maar dat duurde niet lang, want de keurmeester kwam alweer met uitgestoken hand op mij en Brittney aflopen, dus dat werd een rondje in de erering! In de erering heeft ze de selectie van 10 BESTE PUPPIES niet meer gehaald, maar het was weer goed geweest! Op naar de volgende show!

21e Internationale Dogshow Goes te Goes (NL) 17 en 18 april 2010

Keurmeester zou zijn mw. A. Bystrup (DK), maar door de IJslandse aswolk kon ze niet komen. Derhalve kregen we keurmeester dhr. E. Patterson (IE).

Bizkid kwam uit in de Jeugd Klasse en kreeg voor het eerst de kwalificatie ZEER GOED mee. Het oordeel van de keurmeester:"Good head, correct bite, correct eye, good earset. Confirmation front and rear good. Changing coat. Very loose in movement. Immature." Ja, wat wil je, het is een jonge hond! Maar goed, ik kon het niet nalaten mijn teleurstelling aan de ringmeester te laten blijken, ik was het hier totaal niet mee eens.

Toen kwam Brittney uit in de Puppy Klasse en kreeg van de keurmeester niet alleen de kwalificatie VEEL BELOVEND 1 mee, maar hij maakte haar ook BESTE PUP van het ras. Het oordeel van de keurmeester:"Correct head, correct bite, nice eye, good earset. Confirmation front and rear good. Playfull on moving." Dat krijg je dan met een all rounder, die heeft niet veel termen tot zijn beschikking. Maar OK, dit leverde Brittney toch een rondje in de erering op, waarbij ze nog eens geselecteerd werd bij de 10 BESTE PUPPIES! En dat was toch wel weer een geweldige prestatie van deze Amerikaanse!

80e Exposition Canine Internationale te Luxembourg (L) 27 en 28 maart 2010

Keurmeester was mw. C. Rossier (CH)

Dit was een beetje vreemde situatie: ik was net zelf de donderdag ervoor vertrokken naar Tenerife en Marco zou zondag met de twee jongsten naar Luxemburg vertrekken! Ik lag dus niet erg rustig op mijn bedje, die zondag, want ik was reuze benieuwd hoe het Marco en de kiddies zou vergaan. Bizkid kwam voor de eerste keer uit in de Jeugdklasse en had daar twee medestanders. "Oei", dacht ik al bij het lezen ervan,"dat is dus al gelijk behoorlijke competitie!" Marco kreeg de vraag van de keurmeester hoe oud Bizkid was en daarop antwoordde hij:"Bijna 9 maanden." "Dat kan niet", zei de keurmeester daarop,"dan had hij nog in de Puppyklasse moeten staan!" "Ja", antwoordde Marco, "ik weet het ook niet precies. Ik word maar gestuurd, want mijn vrouw regelt dat soort zaken en ze zal het wel weten!" "Daar gaan we dan maar vanuit", reageerde de keurmeester! Bizkid was het eerste rondje nog heel erg wild, dus Marco en Bixkid moesten nog een rondje lopen, want de keurmeester kon er zo niets van zien. Het tweede rondje ging, volgens Marco, hartstikke goed en dat moet ook wel, want hij mocht gelijk doorlopen naar de eerste plaats! Daarmee werd Bizkid Luxemburgs JEUGDKAMPIOEN! Hoera!!

Luxemburg Jeugdkampioen

Brittney kwam uit in de Puppyklasse en de keurmeester was heel beslist over haar:"Zij moet naar de Erering!" Dus werd ze BESTE PUPPY van het ras.

Beide hondjes in de Erering dus, Marco had het er maar druk mee. Maar dat was nog niet alles, Joyce had Marco erop attent gemaakt dat de titel die Bizkid zojuist gewonnen had (en ook Fumi, haar eigen teefje) een officiële titel is en later bleek zelfs dat deze titel recht geeft op een kwalificatie voor de Crufts 2011! Nou, was dat geen geweldig nieuws! Marco is gelijk alle papieren in orde gaan maken en kwam die dag vol trots thuis met niet alleen de diploma's van beiden, maar ook met het certificaat van Bizkids Kampioenschap èn de Crufts qualifying Award Card. Een fantastisch resultaat van onze kanjers!

43e Flanders Dog Show te Gent (B) 28 februari 2010

Keurmeester was mw. M. Blaha (Aut)

Brittney werd precies 6 maanden op deze dag, dus helaas kon ik haar niet meer voor de Baby Klasse inschrijven. Met als gevolg dat zowel Bizkid als Brittney in de Puppy Klasse uitkwamen. Bizkid was als eerste aan de beurt, hij stond alleen in zijn klasse en kreeg de kwalificatie VEEL BELOVEND 1 mee.

Brittney kwam dus ook uit in de Puppy Klasse, maar had nog een medestrijdster in die klasse. Echter Brittney kreeg óók de kwalificatie VEEL BELOVEND 1 mee! Dus moesten ze daarna tegen elkaar voor BESTE PUPPY van het ras. Het was al snel duidelijk dat de voorkeur van de keurmeester naar Brittney ging, want ze was helemaal weg van haar hoofd en uitdrukking! Dus Brittney werd hiermee BESTE PUPPY van het ras en moest daarvoor de erering in. Wat een verrassing! Maar in de erering werd ze niet meer geselecteerd bij de laatste 10, deze show is maar één dag dus àlle rassen waren vertegenwoordigd. En voor Bizkid en dus ook Brittney duurde de dag al heel lang, dus veel zin om haar ding te doen had ze niet meer! Maar dat namen we haar helemaal niet kwalijk, ze had tenslotte al fantastisch gepresteerd!

Genk

12e Ambiorix Trofee te Genk (B) 13 en 14 februari 2010

Keurmeester was dhr. T. Leenen

Bizkid kwam uit in de Puppy Klasse en kreeg de kwalificatie VEEL BELOVEND 1 mee en werd daarmee gelijk BESTE PUPPY van het ras. Dit leverde hem uiteraard een rondje in de erering op! De keurmeester had Bizkid ook gekeurd tijdens zijn allereerste officiële optreden in Luxemburg 2009 en het was leuk om te zien dat hij nog altijd enthousiast over Bizkid was.

Genk

Dit was Brittney's eerste officiële optreden en ze kwam uit in de Baby Klasse. Ze kreeg van de keurmeester de kwalificatie VEEL BELOVEND 1 mee, maar aangezien er ook nog een baby reu was, moesten zij nog strijden voor BESTE BABY van het ras. En de keurmeester, die helemaal weg was van Brittney, met name van haar hoekingen, maakte onze kleine meid BESTE BABY van het ras. Dus onze beide jongsten moesten hun opwachting maken in de erering! En daarbij heeft Brittney de selectie van 8 BESTE BABIES gehaald, maar een podiumplaats zat er niet meer in. Maar voor haar eerste optreden was dit al een geweldig resultaat en moe, maar voldaan zijn wij toen huiswaarts gekeerd.

Genk

33e Internationale Rashondententoonstelling De Kempen te Eindhoven (NL) 5, 6 en 7 februari 2010

Keurmeester was mw. R. Kadike-Skadina (Letland)

Dit was weer de eerste show na de winterstop. We hadden ook voor Hoogstraten (B) 8 januari ingeschreven, maar hebben verstek moeten laten gaan, omdat we door het slechte weer Valkenburg niet uit kwamen! Bizkid kwam uit in de Puppy Klasse en kreeg de kwalificatie VEEL BELOVEND 1 mee. Het oordeel van de keurmeester:"Nice puppy, excellent condition and proportions. Correct head, typical expression. Excellent top line and tail. Correct angulations, good body for age!" Hij werd ook gelijk BESTE PUPPY van het ras en dat leverde dus weer een rondje in de erering op!

Kempen

Kempen