logo
SHOWRESULTATEN 2011

115e Brussels Dog Show te Brussel (B) 17 en 18 december 2011

Keurmeester was Mw. Martha Heine (DE)

Bizkid kwam uit in de Open Klasse samen met twee andere honden. Helaas werd Bizkid niet als eerste geplaatst, maar kreeg hij een UITMUNTEND 2. De keurmeester had een voorkeur voor zeer compacte honden en dan is Bizkid duidelijk niet haar type.

83rd International Dog Show Luxembourg (L) 5 en 6 november 2011

Keurmeester was Dhr. Rui Oliveira (PT)

Bazooka kwam voor het eerst uit in de Jeugdklasse en het was even afwachten wat de keurmeester zou doen, want Bazooka is nog erg springerig voor zijn leeftijd. Maar groot was mijn vreugde toen de keurmeester hem de kwalificatie EXCELLENT meegaf, daarmee behaalde deze jongen zijn eerste titel, namelijk die van LUXEMBURGS JEUGDKAMPIOEN! Dit leverde hem ook weer een rondje in de erering op, wat verder geen resultaat meer opleverde, maar de training is goed voor de jongen.

Daarna was het de beurt aan Bizkid, die stond in de Open Klasse wederom tegen de reu van Maryline (die in het voorjaar met het punt ging lopen!), dus ook hier was het even afwachten hoe het zou lopen. Maar deze keurmeester maakte Bizkid met EXCELLENT 1 winaar van de Open Klasse, waarmee het eerste CACL binnen was. Daarna moest Bizkid nog strijden voor BESTE REU en daarvoor had de keurmeester keuze uit de hond uit de Kampioens Klasse (van Esposito) en Kenta, de hond van Peter en Tiziana Crielaard. Maar na een rondje lopen, moest ik met Bizkid van de keurmeester voorop lopen en toen werd het al heel snel duidelijk dat Bizkid hier BESTE REU zou worden! Hoera, ook het CACIB was binnen. In de strijd voor BOB werd het teefje van Maryline de BOB, hetgeen hen beide van harte was gegund. Bazooka en Bizkid hadden maximaal gescored, Bizkid heeft nu voldoende CACIBs voor het Internationale Kampienschap, ware het niet dat er tussen de eerst en de laatst behaalde een jaar en een dag moet zitten. Dus we moeten nog even wachten tot na 27 februari 2012........

22ste Lovaniumtrofee te Leuven (B) 29 en 30 oktober 2011

Keurmeester was Dhr. Wilfried Peper (D)

Bizkid kwam uit in de Open Klasse en kreeg van de keurmeester de kwalificatie EXCELLENT 1 mee. Voor beste reu moest hij nog een keer in de ring samen met Shogun van Freddy en Bea Dhondt en Shogun werd BESTE REU, waarmee Bizkid het RESERVE CAC en CACIB toegekend werd. Echter, aangezien Shogun deze punten allang niet meer nodig heeft, is het zeer waarschijnlijk dat de volle punten naar Bizkid worden doorgeschoven! Dus dat zou inhouden dat hij hier in Leuven en tweede Belgisch CAC en zijn vierde CACIB zou hebben behaald. Helemaal geweldig!

28ste Internationale Rashondententoonstelling Maastricht (NL) 24 en 25 september 2011

Keurmeester was Dhr. M. van de Weijer (NL)

Op het laatste nippertje heb ik Bizkid nog voor deze show ingeschreven. Hij zou op zondag 27 maanden en 16 dagen zijn, dus een eventueel reserve CAC zou nu voldoende zijn om hem NEDERLANDS KAMPIOEN te maken. Maar dan moest hij nog wel eerst zijn klasse winnen uiteraard. Bizkid kwam uit in de Open Klasse en stond daar samen met een black en tan reu van de familie Neeuwveld. De keurmeester gaf Bizkid het 1 UITMUNTEND, zijn oordeel was als volgt: "27 maanden. Goed type en bouw. Zeer goed hoofd en expressie. Prima oordracht. Goed profiel schedel-voorsnuit. Recht front met goede benen en voeten. Goede body. Goede staartaanzet en -dracht. Goede vacht en kleur. Goed temperament. Krachtige soepele gangen." Alleen nog de jeugdreu van de familie Klaassen, voorgebracht door Wim Kusters de Cock, was in de race voor de beste reu en aangezien een jeugdhond niet in aanmerking komt voor het CACIB, was Bizkid daar al verzekerd van. En als de jeugdreu verkozen zou worden tot BESTE REU, dan zou Bizkid automatisch het reserve CAC krijgen, hetgeen voor zijn Nederlands Kampioenschap al voldoende zou zijn. Groot was echter mijn vreugde toen de keurmeester Bizkid verkoos tot BESTE REU, waarmee Bizkid dus verzekerd was van het CACIB zowel als het volle CAC punt. Beste teef werd Aggie van Freddy en Bea d'Hondt, die ook hiermee haar Nederlands Kampioenschap haalde. En in de strijd voor BOB ging dit naar Aggie, omdat ze een fantastisch gangwerk heeft! Maar wij konden moe maar voldaan om 15.00 uur naar huis met de nieuwbakken NEDERLANDS KAMPIOEN in de achterbak..............

Bizkid Maastricht Nederlands Kampioen

FCI Centenary European Dog Show te Leeuwarden (NL) 1,2,3 en 4 september 2011

Keurmeester was Mw. Erna Upmeijer (NL)

Ook hier kwam Bizkid uit in de Open Klasse. Na donderdag kon mijn weekend sowieso niet meer stuk, dus het was op zich van weinig belang wat we hier nog zouden halen. Bizkid is nog maar 26 maanden, dus nog te jong om een kampioenschap aan te vragen. Groot was uiteraard toch onze vreugde toen de keurmeester Bizkid winnaar van zijn klasse maakte, wat een prestatie! Helaas legde hij het bij de strijd om het CACIB het af tegen de kampioensreu van Helle Roeschard en kreeg het reserve CACIB toebedeeld. Nouja, het kan niet alle dagen feest zijn en dit was al een heel mooi resultaat. We kunnen tevreden weer naar huis!

CAC-Show Raad van Beheer Leeuwarden (NL) 1,2 en 3 september 2011

Keurmeester was Mw. Anita Gielisse (NL)

Ik had zowel Bazooka als Bizkid voor deze shows ingeschreven, maar aangezien Bazooka nog niet terug in vacht was, had ik besloten alleen Bizkid naar het noorden mee te nemen. Op deze nationale show kwam Bizkid uit in de Open Klasse, waar hij met 3 andere reuen stond, allemaal uit het buitenland. De keurmeester reageerde zeer enthousiast op Bizkid en maakte hem winnaar van de Open Klasse, wat een prestatie! Maar we waren er nog niet, tenslotte moest er nog voor BESTE REU gestreden worden. En ook die kwalificatie kende ze Bizkid toe, waarmee hij het CAC binnenhaalde, wat geweldig! Dat ze hem daarna ook nog eens BOB maakte en hem daarmee een rondje in de erering gunde, was natuurlijk 'the icing on the cake'! Voor de tweede keer mochten wij de Shiba's vertegenwoordigen in de rasgroep 5 eindkeuring, heel veel eer.

Bizkid Leeuwarden

Bizkid Leeuwarden

FCI Centenary World Dog Show te Parijs (F) 9 juli 2011

Keurmeester was M. Hiroshi Kamisato

Daar waar er de dag ervoor ca. 57 Shiba's waren ingeschreven, ging het op deze dag om 110 inschrijvingen! Een behoorlijke concurrentie dus. Ook hier waren de Russen weer dik vertegenwoordigd en in het geruchten circuit werd verteld dat beroemde honden om deze reden waren terug getrokken.....Maar wij niet hoor, wij zijn gewoon doorgegaan, ook al was de kans op een prijs klein. Bizkid kwam uit in de Open Klasse, hier waren 16 honden in ingeschreven. Helaas werd hij ook hier gelijk bij de eerste ronde geëlimineerd met een TRES BON, non classé. Maar wat schetste mijn verbazing toen ik zijn diploma in handen kreeg: daar stond op EXCELLENT 4 en de website van La Cynophilia bevestigde dit ook bij thuiskomst. Vast een foutje...

Bizkid Parijs

Bazooka kwam uit in de Puppy Klasse met 4 andere honden. Ik dacht eigenlijk dat het niets zou worden, gezien de andere honden en het feit dat Bazooka constant als een stofzuiger door die ring liep! Het staan ging dit keer redelijk, want ik liet hem op een snoepje knabbelen. Dus groot was mijn verbazing en vreugde toen de keurmeester hem alsnog op de 4e plaats zette met een TRES PROMETTEUR! Een geweldig resultaat voor deze puber.

Bazooka Parijs

133e Championnat de France te Parijs (F) 8 juli 2011

Keurmeester was M. Jean-Claude Klein

Bizkid kwam uit in de Open Klasse, waar 13 honden waren ingeschreven (er stonden er maar 8 in de catalogus, maar ja, die late entries van de Russen......). Bizkid werd helaas niet geselecteerd voor een plaatsing en kreeg een TRES BON, non classé als kwalificatie mee.

Bazooka kwam uit in de Puppy Klasse en kreeg van de keurmeester TRES PROMETTEUR 2 mee. Dat was natuurlijk wel helemaal super!

5e twee jaarlijkse Limburgia Hondenshow te Echt (NL) 2 en 3 juli 2011

Keurmeester was P.C. Zwaartman-Pinster

Bazooka kwam uit in de Puppy Klasse en kreeg van de keurmeester de kwalificatie VEEL BELOVEND 1 mee. Het oordeel van de keurmeester:"7 maanden oude reu, goede maat en totaal beeld. Goede schedel, voorhoofd, snuit en wangen. De juiste oor en oogstand, waardoor de juiste rastypische expressie. Goed pigment en gebit. Goede hoeking voor en achter. Prima hals, borst en ribben. Goede rug en staartdracht. Goede bone, recht been, goede vacht met de juiste Urajiro aftekeningen. Prima gangen!" Hij werd gelijk BESTE PUPPY van het ras en dat leverde hem een rondje in de erering op! In de erering, wonder boven wonder, haalde Bazooka zelfs de eerste selectie, maar werd daarna niet meer voor het podium geplaatst. Maar al met al een goede prestatie van deze knul!

Bazooka Echt Erering

Bizkid kwam uit in de Open Klasse en kreeg van de keurmeester de kwalificatie UITMUNTEND 1 mee. Het oordeel van de keurmeester:"2 jaar oude reu in goede lichaamsverhouding. Prima schedel met lichte voorhoofdsgroef. Uitmuntende oor- en oogstand, waardoor de juiste expressie. Prima pigment en gebit, rastypisch gehoekt voor en achter, waardoor de juiste toplijn, staartaanzet en dracht. Goede voorborst en ribben, vlotte gangen, voor nog een fractie los. Prima vacht met de juiste Urajiro aftekeningen." Dit hield in dat Bizkid stand-by moest blijven voor BESTE REU en daavoor moest hij het opnemen tegen de jeugdhond Keeper van Geert-Jan en veteraan Obi van Ilone. In die opstelling werd Bizkid door de keurmeester op de 3e plaats gezet, waardoor hij slechts in aanmerking kwam voor het RESERVE CACIB. Nouja, dat was jammer, maar de Keeper werd terecht eerste en Obi terecht tweede. Bizkid's tijd komt nog wel......

34e Internationale Hondenshow der Zuiderkempen te Lommel (B) 12 juni 2011

Keurmeester was Augustin Ionescu (RO)

Bazooka kwam uit in de Puppy Klasse en kreeg van de keurmeester de kwalificatie VERY PROMISING 1 mee. Dit hield in dat hij stand by moest blijven voor BESTE PUPPY van het ras. Toen de puppy teefjes werden gekeurd stonden wij al klaar en nadat de beste puppy teef was gekozen, werd Bazooka BESTE PUPPY van het ras, hetgeen hem een rondje in de erering opleverde!

Bazooka Lommel

Bizkid kwam daarna uit in de Open Klasse en kreeg de kwalificatie EXCELLENT 1 mee. In de competitie voor BESTE REU moest hij het opnemen tegen Katai van Wilma en Jan en Ikkyu van Maryline. Het zal geen verrassing zijn dat de keurmeester Katai BESTE REU maakte en Bizkid het RESERVE CAC gaf. Al met al een mooi resultaat van deze twee mannen.

2e Shiba Nippo Show Colli sul Velino (Rieti, Italië) 29 mei 2011

Keurmeester was dhr. Kazuaki Iwasa (JP)

Hier was het allemaal om te doen geweest, de Nippo Show onder leiding van Japanse keurmeesters! Dhr. Iwasa is Vice President of Nippo Judging Department en het was een hele eer de honden door hem te laten keuren.
Bazooka kwam nogmaals uit in de Youken Klasse en in eerste instantie werd de hond individueel beoordeeld aan de hand van een soort handleiding. Bizkid kwam ook weer in de Souken Klasse uit en ditmaal zei de keurmeester tegen me dat hij Bizkid 'a good boy' vond. 's Middags, nadat alle honden hun individuele keuring hadden gehad, moesten we allemaal weer terug de ring in voor de plaatsingen.

Bazooka werd BEST YOUKEN KUMI MALE met een goed rapport. Maar Bizkid was de grote verrassing, want naast BEST SOUKEN KUMI MALE, maakte de keurmeester hem ook BEST MALE en daarna BOS! Wat een geweldig resultaat onder deze strenge keurmeester! Ook al levert dit voor de rest geen punten op, te weten dat je hond de standaard zoals die in het land van herkomst wordt gehanteerd goed benadert, is gewoon fantastisch om mee te maken. Deze kanjers hadden gewoon weer maximaal gescoort, helemaal toppie!

Bazooka Nippo Bazooka Nippo Bizkid Nippo Bizkid Nippo

2e Japan's Breed Show Colli sul Velino (Rieti, Italië) 28 mei 2011

Keurmeester was mw. Charlotta Mellin (SE)

Bazooka kwam uit in de Youken Klasse, Puppy klasse tot en met 6 maanden. Hij kreeg van de keurmeester de kwalificatie VEELBELOVEND 1 mee. Het oordeel van de keurmeester:"Very promising young male, excdellent ears, love his eyes. Very promising head, beautiful tail, moves like the baby he is. Lovely temperament."

Bizkid kwam uit in de Souken Klasse, Tussen klasse van 18 tot en met 29 maanden. Hij kreeg van de keurmeester de kwalificatie EXCELLENT 1 mee. Het oordeel van de keurmeester:"Elegant male, lovely head. Excellent ears and eyes. Great neck and topline. Could do with a bit more bone."

82ste Exposition Canine Internationale Luxembourg (LU) 27 maart 2011

Keurmeester was mw. Angelika Kammerscheid-Lammers (D)

Bazooka kwam nogmaals uit in de Baby Klasse en kreeg de kwalificatie VEEL BELOVEND 2 mee. De Japanse baby van Jan en Wilma mocht naar de erering.

Bizkid kwam uit in de Tussenklasse en kreeg de kwalificatie UITMUNTEND 2 mee. De keurmeester vond beide honden (die van Maryline en van mij) gelijk goed, waren zonder fout. Maar ze moest een keuze maken, dus ging ze voor de mooie kleur rood van de hond van Maryline. Daar is niets op af te dingen, helaas.

Blixem kwam uit in de Open Klasse en kreeg de kwalificatie UITMUNTEND 3 mee. 'Ein bisschen viel auf dem Rippen' meende de keurmeester, maar gaf haar toch een uitmuntende beoordeling.

Crufts 2011 te Birmingham (UK) 10, 11, 12 en 13 maart 2011

Keurmeester was dhr. R.H. Gregory (UK)

Vorig jaar heeft Bizkid zich, toen net 9 maanden oud, op de voorjaarshow van Luxemburg gekwalificeerd voor de Crufts. Hij deed dat nogmaals op de Winner in Amsterdam, met als gevolg dat hij zowel in 2011 als in 2012 voor de Crufts kan worden ingeschreven. Uiteraard wilden we deze kans niet voorbij laten gaan, Bizkid eens in Engeland uit te brengen, dus zo gezegd, zo gedaan. Donderdag 10 maart zijn Ans en ik naar Engeland getogen, in de auto, door de tunnel, al links rijdend naar Coventry. Vrijdag en zaterdag waren shopdagen, die ik ook volledig heb benut. Zondag was de dag der waarheid, Bizkid kwam uit in de klasse Post Graduate. Hij stond daar met 7 andere honden in die klasse, helaas werd Bizkid niet door de Engelse keurmeester geselecteerd voor een plaats. Het bleef gedurende de show voornamelijk een Engels feestje, maar dat is een risico wat je moet nemen. Het deed mij ontzettend goed van het publiek te horen dat Bizkid absoluut niet onder deed voor de andere honden en dat hij het beslist verdiende daar te staan. Het was een geweldige ervaring en om voor het eerst die mooie groene ring helemaal voor jezelf ter beschikking te hebben, was helemaal super! Volgend jaar weer!

38ste Schaal der Kempen te Hoogstraten (B) 26 en 27 februari 2011

Keurmeester was dhr. G. Nymann (N)

Eindhoven heb ik helaas niet meer gered, maar Hoogstraten stond allang op mijn lijstje! Het was het eerste officiële optreden van Bazooka in de Baby Klasse, na twee keer op ringtraining te zijn geweest. Ik was benieuwd hoe hij het zou doen. De keurmeester gaf hem de kwalificatie VERY PROMISING mee, waar ik uiteraard heel blij mee was. Dat hij ook nog het commentaar meegaf dat Bazooka nog wat meer ringtraining nodig had, was feitelijk onnodig..........maar goed: never argue with a judge!

Bazooka hoogstraten

Daarna was Bizkid aan de beurt, ik had hem ingeschreven in de Tussenklasse, waar hij met nog drie andere honden stond. De keurmeester maakte hem EXCELLENT 1, dus dat was al heel mooi. Dit betekende dat Bizkid sowieso nog eens de ring in moest voor beste reu en daar kwam hij tegenover Shogun van Freddy en Bea te staan, uit de Kampioensklasse. Maar Shogun was niet in topvorm, hij had weinig aandacht voor de keurmeester en dat was in het voordeel van Bizkid, die daardoor BESTE REU werd en daarmee zijn eerste Belgische CAC en het CACIB in de wacht sleepte! Wat geweldig! BOB werd uiteindelijk het jeugdteefje van Maryline, ook een heel mooi hondje. Ik was al zeer tevreden met dit resultaat.

Bizkid Hoogstraten

13e Ambiorix Trofee te Genk (B) 15 en 16 januari 2011

Keurmeester was dhr. P. Roosenboom

Het was alweer de eerste show na de winterstop. Bizkid stond ingeschreven in de Tussenklasse en stond daar alleen. Hij kreeg van de keurmeester de kwalificatie UITMUNTEND 1 mee en was zeer te spreken over zijn temperament! In de beoordeling voor beste reu ging het CAC naar Katai van Jan en Wilma en het reserve CAC naar Shogun van Freddy en Bea. Tegen mij zei hij:'U moet nog eventjes wachten!" met andere woorden, mijn tijd met Bizkid zou ook nog wel komen!

Daarna was Brittney aan de beurt. Ook zij stond ingeschreven in de Tussenklasse samen met een black en tan teefje. Ik moet zeggen dat Brittney wel weer hyper was, maar ze heeft niet één keer haar staart laten hangen, dus dat was al een hele vooruitgang. Enorm blij was ik dan ook dat de keurmeester haar met een UITMUNTENDE beoordeling op 1 plaatste! Ik bukte mij om haar een knuffel te geven, maar toen gebeurde er iets heel naars: ik kreeg een stekende pijn in mijn rechterzij, waardoor ik bijna niet meer kon ademhalen! Ik strompelde met Brittney de ring uit, waar ik gelukkig door een aantal mensen werd opgevangen. Frédéric bracht me naar mijn stoel, Bea bekommerde zich om Brittney. Ze wilde haar terug in de bench stoppen, maar ik kon nog net uitbrengen dat ze de ring nog in moest voor beste teef. Spontaan bood Bea aan Brittney te showen, want ik moest duidelijk even rustig aan doen. Na verloop van tijd kreeg ik weer wat meerlucht en werd de stekende pijn minder. Freddy meende dat het een spier was die de boosdoener was en dat zou best wel eens zo kunnen zijn. Langzamerhand kwam ik weer tot mezelf en ik nam van de gelegenheid gebruik Brittney met Bea eens goed te observeren. Nou, Bea deed het beter dan ik! Het teefje van Marc en Marleen werd eerste en die van Martin en Ina kreeg het reserve. Tegen Bea zei de keurmeester nog dat hij Brittney zeer mooi vond, maar dat er nog wel wat werk te verrichten was! Er is dus nog altijd hoop voor onze kleine meid!