logo
SHOWRESULTATEN 2012

En met de tentoonstelling in Wels eindigt ons showjaar 2012. We kunnen terugkijken op een zeer succesvol jaar, waarin Bizkid (Mara-Shimas Suhai Sekaiichi) 3 titels heeft verzilverd: LUXEMBURGS KAMPIOEN, INTERNATIONAAL KAMPIOEN en BELGISCH KAMPIOEN, en daarnaast ook nog eens een goede basis heeft gelegd voor het Oostenrijkse kampioenschap! Wij zijn enorm trots op onze kanjer!

Bundessieger Ausstellung Wels (A) 8 en 9 december 2012

Keurmeester op 9 december was mw. Brigitte Bregenzer (A)

In principe moesten we vandaag weer tegen dezelfde honden als de dag ervoor, dus Bizkid stond wederom met dezelfde reu in de Open Klasse. Echter, Wilma en ik hadden nou niet gelijk het idee dat het kat in het bakkie zou zijn! De keurmeester was streng en deelde her en der SEHR GUT tot GUT uit, waardoor wij geen idee hadden wat ons bij de Shiba's te wachten stond. Maar niets was minder waar, want de keurmeester gaf Bizkid wederom het predikaat VORZÜGLICH 1 mee, waarmee Bizkid zijn 4e CACA binnenhaalde! Het oordeel van de keurmeester:"sehr schöner Kopf, ausreichend masculiner Typ, Urajiro, sehr guten Pigment in allen Teilen, Schere, gute Brustbreite und Tiefe, korrekte Winkel, korrekt getragene Rute, in der Bewegung hinten etwas eng, sehr nettes Wesen!" Ook Mio en Yuki behaalden die dag hun puntjes en Mio werd zelfs BESTE REU waarmee hij zijn eerste CACIB binnenhaalde! Zowel Wilma als ik waren zeer tevreden, want we hebben behaald wat we voor ogen hadden!

Keurmeester op 8 december was mw. Zdenka Jilkova (CZ)

Bikzid stond in de Open Klasse samen met een andere reu. De keurmeester gaf Bikzid VORZÜGLICH 1 en daarmee haalde Biz zijn derder CACA binnen! Het oordeel van de keurmeester:"sehr schöner Kopf mit scheren Gebiss. Quadratischer Körper, Type etwas feminine; typischer Rute!" Ook Mio en Yuki van Wilma van der Meer behaalden die dag het CACA, dus al met al was dit een zeer geslaagd begin van het weekend!

49e Eurodogshow Kortrijk (B) 17 en 18 november 2012

Keurmeester was dhr. Nikos Vazakas (GR)

Ik had alleen Bizkid ingeschreven, hij hoefde nog maar één puntje te halen voor zijn Belgisch kampioenschap, dus hopelijk was het hier. Hij stond in de Open Klasse, die sterk vertegenwoordigd was. Bekende honden als Ikkyu van Maryline en Nori van Jasper en Joyce stonden naast nog twee andere honden met Bizkid in dezelfde klasse. In Belgie krijg je geen keurverslag, maar bij het keuren van de hond gaf de keurmeester al wel mee dat hij Bizkid 'EXCELLENT' vond. Nou, dat was in ieder geval al binnen! Maar groot was de vreugde dat hij Bizkid inderdaad eerste van de Open Klasse maakte, maar daarmee waren we er nog niet. Hij moest BESTE REU worden, anders kreeg hij het CAC niet. In de strijd om Beste Reu moest Bizkid tegen de Tussenklas reu van Evert Verschoor en de Justy, de Kampioensreu van Bea en Freddy. Justy had hem in Luxemburg nog om de titel BESTE REU verslagen, dus het was nog geen kat-in-het-bakkie....Maar de keurmeester liep wederom op Bizkid en mij af om ons achter dat bordje nr. 1 te zetten voor BESTE REU, wat een feest! In de strijd om het BOB werd het black en tan Jeugd teefje Diva van Helle Roeschard BOB en Bizkid BOS. Maar wij konden voldaan naar huis met een gigantische beker die Kortrijk altijd uitdeelt en met de wetenschap dat over niet al te lange tijd de BELGISCH KAMPIOENs titel in de bus zal vallen!

85e International Dog Show Luxembourg te Luxemburg 1 en 2 september 2012

Keurmeester was dhr. Klaus Strack (D)

Bella had ik ingeschreven, maar niet meegenomen. Zij was compleet uit vacht en dus niet toonbaar, helaas. Bizkid kwam Wederom uit in de Open Klasse, ik heb nog altijd een beetje schroom hem in de Kampioens Klasse in te schrijven, hoewel hij dat inmiddels uiteraard wel is! In de Open Klasse stond hij samen met Ikkyu van Maryline Philippart en Kenta van Tiziana Palanca. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje onzeker was of Bizkid zijn klasse wel zou winnen, want ik had het idee dat de keurmeester nog niet naar mijn hond keek! Maar niets was minder waar, hij maakte Bizkid toch VORZÜGLICH 1, Ikkyu 2 en Kenta 3. Hiermee had Bizkid het CACL en dus zijn titel van LUXEMBURGS KAMPIOEN gehaald! Twee titels in twee weken tijd, hoe geweldig is dit! Dat hij uiteindelijk achter de kampioensreu van Bea en Freddy het reserve CACIB haalt, was verder geen ramp. Konden wij om 15.00 uur naar huis, moe maar voldaan.

32e Sint-Romboutscup te Mechelen (B) 18 en 19 augustus 2012

Keurmeester was dhr. Tesics Györy (HU)

Bizkid kwam uit in de Open Klasse samen met Ikkyu van Maryline Philippart. De keurmeester gunde Bizkid het EXCELLENT 1 en aangezien Wilma afwezig was met haar kampioens reu, werd Bizkid hiermee automatisch BESTE REU en haalde hiermee niet alleen het Belgisch CAC, maar ook zijn laatste CACIB punt dat hij nog nodig had om INTERNATIONAAL KAMPIOEN te worden! Daarbij maakte de keurmeester Bizkid ook nog eens BOB, wat hem een rondje in de erering opleverde.

8e Internationale Hondenshow Innsbruck (A) 11 en 12 augustus 2012

Keurmeester 12 augustus was mw. Dr. Orietta Zilli (I)

Ook hier had de keurmeester gelukkig geen probleem Bizkid een VORZÜGLICH 1 toe te kennen, waardoor wij dit weekend datgene gehaald hadden, waar we zo op hoopten, namelijk het CACA. Nu heeft Bizkid al twee Oostenrijkse punten, hij heeft er vier nodig om Oostenrijks kampioen te worden, dus we gaan door!

Keurmeester 11 augustus was dhr. Robert Blümel (A)

Ik had Bizkid op beide dagen in de Open Klasse ingeschreven en ondanks het feit dat hij alleen in zijn klasse stond, is het altijd maar weer de vraag of hij wel een uitmuntende beoordeling krijgt, en daarmee het CACA, waar het ons om te doen was. Gelukkig was dat voor deze keurmeester absoluut geen probleem en gaf hem VORZÜGLICH 1, met daarmee zijn eerste CACA! En hij kreeg het reserve CACIB achter de kampioensreu.

35e Internationale Hondenshow der Zuidkempen 10 juni 2012

Keurmeester was mw. V. Klucniece (LT)

Bizkid heeft nog altijd een paar punten in Belgie nodig om Belgisch kampioen te worden, dus had ik hem ingeschreven voor deze CAC show, die ook altijd weer gezellig is. Bizkid kwam uit in de Open Klasse en kwam daar tegenover de Canadese reu van Amelie Leman te staan. De keurmeester was zeer lovend over Bizkid, hoewel ze ook zag dat zijn voorhand niet geweldig was. Ze gaf hen toch de kwalificatie UITMUNTEND 1 mee, waarmee de eerste horde genomen was.

Daarna moest Bizkid tegen de jonge kampioensreu van Wilma van der Meer uit Japan en de Tussen Klasse reu van Amelie Leman strijden voor BESTE REU. Het reutje van Amelie moest al gauw aan de kant gaan staan op plaats drie, maar Bizkid en Kishi moesten eindeloos lopen, staan, weerlopen, de keurmeester kon maar geen keuze maken! Nu kon Kishi geweldig lopen, maar uiteindelijk viel ze dan toch voor het type van Bizkid en maakte hem daarmee BESTE REU! Nou, daar was het mij natuurlijk om te doen, want hiermee haalde Biz zijn tweede Belgische CAC binnen. Nu moest hij nog tegen de Open Klasse teef Miki van Wilma voor BOB, maar ook daar hoorde ik de keurmeester zeggen:"I am going for the male!"

Dus Bizkid moest zijn eer verdedigen in de erering, waar hij in de keuring van rasgroep 5 door Theo Leenen uitgekozen werd bij de laatste 6, maar helaas geen podium plaats meer kreeg. Maar het was al helemaal geweldig die dag, dus dat kon uiteindelijk de pret niet drukken.

Bizkid Lommel 2012

World Club Show Anif (A) 20 mei 2012

Keurmeester was dhr. Rodi Hubenthal (S)

Bazooka kwam wederom uit in de Tussen Klasse met twee andere honden en kreeg van de keurmeester de kwalificatie ZEER GOED 3 mee.

Bizkid stond in de Open Klasse ditmaal met 5 andere honden, waarvan het merendeel de vorige dag ook al zijn concurrentie vormde. Dit keer kreeg hij van de keurmeester de kwalificatie UITMUNTEND 2 mee, recht achter zijn black en tan neefje Handzimemasite Black Diamand van de Russische Elena! Al met al was ik zeer tevreden met het resultaat, ook al hebben we uiteindelijk niets gewonnen. Maar een uitmuntende beoordeling is al heel wat.

Bizkid Anif 2012

World Dog Show Salzburg (A) 19 mei 2012

Keurmeester was dhr. Gerard Jipping (NL)

Bazooka kwam uit in de Tussen Klasse met 6 andere honden en kreeg van de keurmeester de kwalificatie ZEER GOED mee.

Bizkid kwam uit in de Open Klasse met 9 andere honden en kreeg van de keurmeester de kwalificate UITMUNTEND mee. Het was jammer dat hij verder niet meer geplaatst werd, maar dit was uiteindelijk al een geweldig resultaat.

Bizkid Salzburg 2012

39ste Schaal der Kempen te Hoogstraten (B) 7 en 8 januari 2012

Keurmeester was mw. Myriam Vermeire (B)

Bizkid kwam uit in de Open Klasse, waar hij met nog drie andere honden stond, waaronder de twee honden met wie hij ook in Brussel in december in de ring stond. De keurmeester maakte hem UITMUNTEND 2, dus een herhaling van Brussel, alleen stond de hond die toen de klasse won nu op de 4e plaats....Bizkid presteerde dus wel constant, maar ja, het is net niks. Heb hem maar gelijk voor Genk ingeschreven, nieuwe ronde nieuwe kansen!

Bizkid Hoogstraten 2012 Bizkid Hoogstraten 2012 Bizkid Hoogstraten 2012